Malzemeler:
Yarım kilo köftelik kıyma
yarım paket köfte harcı
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
maydanoz
tuz
kimyon
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
4 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı biber
tuz, karabiber
kekik
Yapılışı:
Önce köfteyi yoğurmakla başlayalım. Kıymayı bir yoğurma kabına alın. İçine köfte harcını, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve kimyonu katıp bir miktar suyla yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir kenara dizin.
Sebzeler için, bir tencereye yuvarlak dilimlediğiniz patatesleri, şeritler halinde kestiğiniz havucu, biberleri koyun ve sıvı yağda hafif kavurun. bir bardak suda erittiğiniz salçayı ve bezelyeleri ekleyin biraz daha kavurun. tuz, karabiber ve kekik ilave edip bu harcı tepsiye dökün. Üzerine köfteleri dizin. Dilimlediğiniz domatesleri de yanlarına dizin ve tepsiyi önceden ısıttığınız 200 derece ısıdaki fırına verin.
Fırında Bezelyeli Köfte |
Fırında Bezelyeli Köfte |
Fırında yaklaşık yarım saat kalan yemeğimizi çıkarıp servis tabağına koyun ve afiyetle yiyin.
Fırında Bezelyeli Köfte |
Fırında Bezelyeli Köfte |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder