Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi ya da tahıllı bisküvi
3 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
8 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
Üzerini süslemek için:
Portakal dilimleri
fındık, çikolata süsü
Yapılışı:
Portakalları yıkayıp 3 su bardağı suyunu çıkartın ve tencereye dökün. 2 su bardağı suyu, toz şekeri, mısır nişastasını, limon suyunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırın. 3 dk. daha pişirip ocaktan alın. Cam olan büyük bir servis tabağına tenceredeki jölenin yarısını dökün. Üzerine bisküvileri dilediğiniz gibi dizin. İsterseniz aralarına dövülmüş ceviz serpebilirsiniz. Ben de yoktu serpemedim. Bisküvilerin üzerine kalan portakal jölesini de dökün. Dilimlediğiniz portakalları, üzerine dizin, fındık ve çikolata süsüyle süsleyin. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip, servis tabağına dilimleyin. Herkese afiyet olsun.
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
Bisküvili Portakal Jölesi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder