Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivribier
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zetinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra bol kızgın yağda kızartın ve delikli kepçeyle alıp süzün ve servis tabağına koyun.Üzerine biraz toz şeker serpin.
Başka bir tavada küçük doğradığınız sarımsakları iki yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Daha sonra yıkayıp küp doğradığınız biberleri kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da küp küp doğrayıp biberlere ilave edin. İyice kavurun ve biraz toz şekerle tuzunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı patlıcanların üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun..Soğuk yemesi bence daha güzel.
Şakşuka Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder