Malezemeler:
1 adet kuru soğan
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 limon suyu
2 kaşık zeytinyağı
maydanoz
taze nane
tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Sebzeleri yıkayıp blenderden geçirin. Salçaları, bir çay kaşığı toz şekeri, pul biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Zeytinyağını da ekleyin ve servis tabağına alın. Üzerine limon suyu döküp, kuru naneyle şımartın. Ben maydanozla şımarttım, nane yoktu.
Herkese Afiyet Olsun
Antep'in Acılı Domates Ezmesi ( Ezme ) |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder