Patlıcanın her türlüsünü severim ve soframda sık sık çeşitlerini yaparım. Kızartması sağlığa zararlı olsa da yoğurtla yiyorum, sanki yağını alacak sanıyorum. Tabi öyle bir şey yok, kendimi kandırıyorum. Aslında kalori değeri çok düşük ama kızartınca bu oran baya bir fırlıyor. Haftada bir kez kızartma yemekte bir zarar yok, yeter ki aşırıya kaçmayalım. Patlıcanın sinirlere iyi geldiğini biliyor muydunuz..Evet, gerçekten de öyle ve bunu yanında daha bir çok faydası olduğunu söyleyebilirim. Çok önemli bir şey daha söyleyip sonra tarife geçmek istiyorum. Patlıcan nikotin ihtiyacını karşılayabiliyor ama öyle sandığımız kadar değil tabi. 9 kilo patlıcanda bulunan nikotin bir çöp sigarada bulunuyor. Sonuçta o kadar patlıcan yiyemeyiz. Böbreklerin iyi çalışması için patlıcan yiyin. Malzemeler: 2 adet bostan patlıcan Sos için: 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 çay bardağı su tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Yapılışı: Patlıcanların kabuklarını incecik soyun ve tuzlu suda 15 dk. bekletin. Acı suyu çıkması lazım. Çukur bir kapta unu, yumurtayı, suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. İyice çırptığınız sosun içine suyunu sıktığınız patlıcanları teker teker atıp emmesini sağlayın.
Unlu Patlıcan Kızartması
Ocağın altını yakın ve kızartma tavasına bol miktarda sıvı yağ koyun. Patlıcanları çatalla alıp, iyice kızmış olan yağın içine atın. Arkalı önlü kızartın.
Unlu Patlıcan Kızartması
Kızaran patlıcanları önce kağıt havluya, sonra servis tabağına alın ve yanında yoğurtla servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder