Malzemeler:
2 su bardağı börülce
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
maydanoz
Yapılışı:
Börülceleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üstünü kapatacak kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattığınız börülcenin suyunu süzün. suyun altında süzülen börülceleri yıkayın. Tekrar su koyup kaynatın ve yine dökün. Bu işlemi kara suyunun çıkması için yapıyoruz. Süzdüğünüz börülceleri bir kenarda bekletin. Tencereye soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve küçük kuşbaşı doğradığınız havucu da ekleyip biraz daha kavurun. Börülceleri tencereye ekleyin ve üzerini kapatacak kadar su koyun. Tuzunu ve şekerini pişmeye yakın koyarsanız daha iyi olur. Yaklaşık 1 saat pişirin. Börülceler yumuşayınca ocağın altını kapatın ve servis tabağına koyup afiyetle yiyin. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyin. ( Düdüklü tencerede pişiriseniz daha kısa zamanda pişer. )
Zeytinyağlı Börülce Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder