Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
1 çay kaşığı tuz
İçi için :
Kaşar loru
Yapılışı:
Yumurtanın birini yoğurma kabına kırın, diğerinin sarısını bir kaseye ayırıp beyazını yoğurma kabına katın. Yoğurdu, sıvıyağı, kabartma tozunu şöyle bir karıştırın. Daha sonra elenmiş undan yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuz eklemeyi unutmayın. Çok yumuşak bir hamur yapın. İyice yoğurduktan sonra hamurdan cevizden biraz iri bezeler kopartıp, her bir bezeyi yağlanmış fırın tepsisinde elinizle açıp, içine lordan bir miktar koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Dizme işi bittikten sonra üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısından bir fırça yardımıyla sürüp orta ısıdaki fırında pişirmeye bırakın. Üzerleri hafifçe kızarınca fırından alın ve servis tabağına koyup, sıcakken yiyin. Afiyet olsun efendim..
Poğaça |
Poğaça |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder