Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
5 su bardağı su
tuz
1 paket et bulyon
Yapılışı:
Pirinçleri güzelce ayıklayıp süzgeçte yıkadıktan sonra çorba tenceresine koyun. Üzerine 5 su bardağı suyu koyun. Bir yandan bir çırpma kabına yoğurdu, unu, kırdığınız yumurtayı ( beyazınla beraber ) koyun ve çırpma teliyle iyice çırpın. Bu karışımı çorba tenceresine, pirinçlerin içine atın. Biraz karıştırıp kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra kısık ateşte bir süre daha pişmesi için bırakın. Tuz ve et bulyonu da ekleyip bir kaç dakika daha kaynatıp çorbayı ocaktan alın. Bir sos kabında teryağını eritin. Üzerine kırmızı toz biber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. Bu sosu kaselere döktüğünüz çorbanın üzerinde gezdirin ve sıcakken afiyetle için. Afiyet olsun tüm sevdiklerime..
Pirinçli Yoğurt Çorbası |
Pirinçli Yoğurt Çorbası |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder