Bulgurlu Pazı Dolması
Malzemeler:
1 bağ pazı demeti
1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı un
maydanoz
tuz, karabiber, pul biber
taze nane
1 tatlı kaşığı tereyağı
sarımsaklı yoğurt
üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça ya da kırmızı toz biber
Yapılışı:
Bir tencereye 2 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya, saplarını kesip yıkadığınız pazıları bir kere daldırıp çıkarın. Süzülmeleri için süzgece bırakın. Diğer tarafta bulguru üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve üstünü kapatıp 15 dk. bekletin, yumuşasın. Yumuşadıktan sonra soğanı incecik doğrayın. Salça, un maydanoz, tuz ve baharatlar ve biraz tereyağını ekleyip elinizle yoğurun.
Pazı yapraklarını bu içle doldurup tencereye dizin. Üzerine bir su bardağı kaynar su dökün ve bir tabak örtün ki açılmasınlar. 10 dk ocakta pişirin ve piştikten sonra servis tabağına alıp soğumasını bekleyin. Bir sos kabında zeytinyağıyla salçayı biraz öldürüp sarımsaklı yoğurt döktüğünüz dolmaların üzerine gezdirin. Herkese afiyet olsun, arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum.
Bulgurlu Pazı Dolması |
Bulgurlu Pazı Dolması |
Bulgurlu Pazı Dolması |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder