Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 kilo süt
2.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı pirinç unu
vanilya
bir tutam tuz
toz tarçın
Yapılışı:
Pirinçleri bir güzel ayıklayıp süzgeçte yıkayın. Pişirme tenceresine pirinçleri koyun. Üzerine sütü dökün ve pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin. Bir tutam tuz atmayı unutmayın. Ben şekerini bu aşamada koyuyorum, daha az zararı var çünkü. Şekeri de koyup kaynamaya devam eden sütlaca ayrı bir kasede iki yemek kaşığı pirinç ununu bir miktar suda eritip sulandırdığınız karışımı ekleyin. Karıştırıp vanilyasını da koyun ve 5 dk daha kaynatın. Eğer çok katı olursa biraz süt ilave edebilirsiniz, ya da çok suluysa pirinç unu . Dilerseniz rendelenmiş portakal kabuğu ekleyin.Ocağın altını kapatıp sütlacı kaselere servis edin. Üzerlerine toz tarçın serpip ister sıcak ister soğuk afiyetle yiyin.
Sütlaç |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder