Malzemeler:
1 kilo un
tuz ve su
1 su bardağı sıvı yağ
içi için:
3 adet patates
200 gr. kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağı
tuz, karabiber, pul biber
maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle hamuru yoğurma kabına unu eleyin. tuzunu atın, ben göz kararı atıyorum. Azar azar su ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru biraz dinlendirirseniz iyi olur.
Diğer tarafta soğanı incecik doğrayın ve yağ koyduğunuz bir tavada hafifçe kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurun, ama çok değil. Daha sonra kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeleyin ve tavaya ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını, doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Patatesli içimiz soğurken siz bir yandan hamuru açmaya başlayın. Hamuru orta boy bir elma büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın ve üstlerini sıvı yağla yağlayın, üst üste koyup 15 dk. bekletin. Şimdi geldik en zor kısmına. Açılan ve yağlanan yufkamızı elinize alın ve tezgahın üstüne yayın. Uçlarından tutup yanlara doğru çekiştirin. Yufka yağın yardımıyla açılacaktır. Açabildiğiniz kadar açın, her tarafından tutup çekin. İyice açılan yufkanın baş kısmına patatesli içten uzunlamasına koyun ve elinizin yardımıyla rulo yapın.
Boşnak Böreği Tarifi |
Boşnak Böreği Tarifi |
Aslında biz bunu çarşafa koyar, onun üzerinde yapardık ve çarşafı iki kişi karşılıklı tutup sirkelerdik ve börek kendiliğinden yuvarlanırdı. Ama ben tek başına olduğum için daha küçük bezeler yapıp, kendim açıyorum. Sarılan ruloları tepsiye gül gibi sarıp dizin. Her bezeyi böyle yaptıktan sonra böreğin üzerine bir miktar daha yağ sürüp, 200 derece ısıdaki fırına verin. Yaklaşık bir saat altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine elinizle bir miktar su serpin ve temiz bir bezle üstünü örtüp bekletin. Böreğimiz hazırdır efendim, herkese afiyet olsun.
Boşnak Böreği Tarifi |
Boşnak Böreği Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder