Malzemeler:
1 kilo kızartmalık kabak
Kızartmak için sıvı yağ
Tarator sos için:
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını bir bıçakla kazıyıp yıkayın ve kurulayın. Halka şeklinde doğradığınız kabakları, kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız kabakları servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız tarator sosu dökün ve afiyetle yiyin. Buzdolabında bekletirseniz daha leziz olur.
Tarator sosun yapılışı:
Tüm malzemeleri sırayla mikserde karıştırın, sosunuz hazırdır.
Tarator Soslu Kabak Kızartması |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder