Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuk sosu için:
200 gr. beyaz tavuk eti
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
kekik, karabiber
tuz,kişniş
Akıtma ( Krep ) yapılışı:
Sütü derince bir karıştırma kabına koyun. Daha sonra yumurtaları kırın ve çırpma teliyle ya da el blenderiyle çırpın. Unu,tuzu ve sıvı yağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Teflon bir tavayı ocakta kızdırın ve biraz sıvı yağ koyun. Yağ kızınca bir kepçe akıtma harcından alıp tavaya dökün, arkalı önlü pişirin. Çevirirken tahta spatulayla dikkatlice çevirin.
Tavuklu harcın yapımı:
Tavuk etlerini yıkayıp uzun şeritler halinde kesin. Etleri bir tavaya koyup ocağın altını açın. İçine sıvı yağ ve havanda dövdüğünüz sarımsakları koyup biraz kavurun. Daha sonra soya sosunu, kekik, karabiber, tuz ve kişnişi ekleyip biraz daha kavurun.
Hazırladığınız akıtmaların içine tavuk harcından koyup rulo şeklinde sarın ve servis tabağına dizin. Yanında patates kızartmasıyla beraber yiyin. Herkese afiyet olsun.
Tavuk Harçlı Akıtma |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder