Malzemeler:
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
maydanoz
marul yaprakları
Yapılışı:
Ben doğulu bir arkadaşımdan bu tarifle yapmayı öğrendim. Önce yağda rendelediğim soğanı ve sarımsağı biraz kavurup, salçaları ekliyorum. Onları da biraz kavurup baharatları ekliyorum.Yoğurma kabına bulguru koyun ve üzerine salçalı karışımın yarısını dökün. Kaynar su dökerek yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 20 dk. yoğurup tekrar su ilave edin. Kaynar suyla tekrar canlanan bulgur artık yumuşamaya başlayacaktır ve kıvamını alacaktır. 25 dk. daha yoğurun ve kıvamına bakın. Eğer su istiyorsa ilave edin. Hiç üşenmeden biraz daha yoğurun. Yağına da bir bakın,eğer az geldiyse biraz daha ekleyin. Kollarım mahvoldu yoğururken. Köfte hazır hale geldiğinde avucunuza bir miktar koyup şekillendirin ve servis tabağına marulla ve maydanozla birlikte servis yapın. Benimki çok acı oldu, yandımmm. Herkese tatlı muhabbetler dilerim.
Etsiz Çiğ Köfte |
Etsiz Çiğ Köfte |
Etsiz Çiğ Köfte |
Etsiz Çiğ Köfte |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder