istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Nuraniye Tarifi

13 Mart 2013 Çarşamba

Nuraniye Tarifi

Kabaktan yapılan bir meze ve sarımsakla yoğurdun enfes tadıyla karışıp şöyle bir yayılıyor servis tabağına. Bu tarifi de Zonguldak'ta yaşayan annemin arkadaşından öğrenmiştim.  Adını neden Nuraniye koymuşlar, bilmiyorum doğrusu. Galiba Nuran isminde bir kadın yapmış...) Yaz, kış yaptığım bir mezedir. İllaki içki sofrasında olması gerekmiyor tabi. Sofranızda bir çeşit, çatalınızı daldıracağınız alternatif bir tat olarak düşünelim. Kabağın ne kadar faydalı olduğunu da bilerek sık sık yapmamızda fayda var. 

Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz, karabiber
pul biber
dereotu
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp bir kaba rendeleyin. Tavaya hanavda dövdüğünüz sarımsakları ve yağı koyup biraz kavurun. Sonra rendelediğiniz kabakları ekleyin. kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Kavurma işlemi bitince ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzme yoğurdu, mayonezi, tuzu, cevizi, karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına koyup pul biber ve dereotuyla servis yapın. Herkese afiyet olsun.

Nuraniye 

Nuraniye 

Nuraniye 

                                            SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                               DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder