Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
6 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
tuz, karabiber
pul biber
dereotu
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp bir kaba rendeleyin. Tavaya hanavda dövdüğünüz sarımsakları ve yağı koyup biraz kavurun. Sonra rendelediğiniz kabakları ekleyin. kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Kavurma işlemi bitince ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra süzme yoğurdu, mayonezi, tuzu, cevizi, karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına koyup pul biber ve dereotuyla servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Nuraniye |
Nuraniye |
Nuraniye |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder