Malzemeler:
Makarna hamuru için: bu malzemeler 4 kişi için
5 su bardağı un
2 adet yumurta
tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Kıymalı harcı için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için yoğurt
Yapılışı:
Önce hamurun yapımına başlayın. Yoğurma kabına yumurtaları kırıp çırpın. Sütü ekleyin ve karıştırın. Daha sonra unu eleyerek ilave edin. Yeterince tuz koyup sert bir hamur elde edin. Büyükçe bir pazı çıkıyor. Ben ikiye bölmedim ve bir seferde hamuru oklavayla çok ince olmamak şartıyla açtım.
Ev Makarnası |
Açtığınız hamuru sıvıyağla yağlayın ve rulo şeklinde sarıp, kareler halinde kesin.
Ev Makarnası |
Ev Makarnası |
Kestiğiniz hamurları 200 derece fırında hafifçe kızartın. Kızaran hamurları fırından çıkarıp ince şeritler halinde tekrar kesin ve tekrar fırınlayın.
Ev Makarnası |
Makarnaları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız makarnayı delikli kepçeyle alıp servis tabaklarına koyun. Üzerine kıymalı harç koyun ve en üstüne de yoğurt ekleyip afiyetle yiyin.
Ev Makarnası |
Ev Makarnası |
Ama
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN..
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder