Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
4 adet patates
5 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
tuz
limon
Yapılışı:
Eti yıkayıp düdüklü tencerede 5 su bardağı suyla haşlayın. Et haşlanırken sebzeleri hazırlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Haşlanan etin içine atın, suyu az ise su ilave edin. Tuzunu da ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğe hiç yağ koymadım, çünkü etin yağı yeterli oldu. Servis tabağına alınca üzerine mutlaka limon sıkın ve öyle yiyin. Herkese afiyet olsun. Özellikle babacığım burada olsaydı da yeseydi.
Kuzu Etli Kapama |
Kuzu Etli Kapama |
Kızıma afiyet olsun |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder