Malzemeler:
6 adet yufka
içi için:
yarım kilo İzmir tulum loru
maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Yufkaları üst üste serin ve önce dörde sonra da sekize bölün. Hatta daha da küçültebilirsiniz. Kesilen yufkaların geniş kısmına lorlu maydanozlu karışımdan bir yemek kaşığı koyup, sigara sarar gibi sarın ve uçlarını açılmaması için, hafif suyla ıslatıp kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde sarıp, bir kızartma tavasında bol sıvı yağda nar gibi olana kadar kızartın. Kızarttığınız börekleri havlu bir kağıdın üzerine koyup, fazla yağını atmasını sağlayın. Daha sonra börekleri servis tabağına alıp afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun..
Sigara Böreği Tarifi |
Sigara Böreği Tarifi |
Sigara Böreği Tarifi |
Sigara Böreği Tarifi |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder