Malzemeler:
3 su bardağı akşamdan ılık suda ıslanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
200 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Yapılışı:
Akşamdan ısladığınız nohutları süzüp bir kaynama tenceresinde yumuşayana kadar pişirin.
Pişirme tenceresine yıkayıp süzdüğünüz etleri iki su bardağı su koyup pişirmeye bırakın. Etler piştikten sonra yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyin ve pembeleşinceye dek kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış nohutları ilave edin. 5 bardak kaynamış su, tuz ve kimyonu da ekleyip pişirmeye bırakın. 15 dk daha pişirip ocağın altını kapatın. Yemeği servis tabağına alıp servis yapın. Yanında piirinç pilavı ve turşu harika eşlik eder. Herkese iyi beslenmeler.
Etli Nohut Yemeği |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder