istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: Etli Nohut Yemeği

28 Şubat 2013 Perşembe

Etli Nohut Yemeği

Bugün hava soğuk, karnım acıktı. Akşamdan ısladığım nohutları bir güzel pişirdim ve kızlarımı bekliyorum dört gözle. Etli nohut yemeği; Türk Mutfağının klasiklerindendir. Bitkisel protein, karbonhidrat ve bir çok minerallerle dolu, kalorisi bol olan bir besindir. Faydaları saymakla bitmez ama benim ilgimi çeken en büyük özelliği, menopoz döneminde östrojen hormonunu dengeleyici özelliğinin olması. Gelin nasıl yapılıyor bakalım. Aslında yapımı  gayet basit, annelerimizden öğrendiğimiz tarifiyle..

Malzemeler:
3 su bardağı akşamdan ılık suda ıslanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
200 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 çay kaşığı kimyon
tuz
Yapılışı:
Akşamdan ısladığınız nohutları süzüp bir kaynama tenceresinde yumuşayana kadar pişirin.
Pişirme tenceresine yıkayıp süzdüğünüz etleri iki su bardağı su koyup pişirmeye bırakın. Etler piştikten sonra yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı ekleyin ve pembeleşinceye dek kavurun. Daha sonra salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Haşlanmış nohutları ilave edin. 5 bardak kaynamış su, tuz ve kimyonu da ekleyip pişirmeye bırakın. 15 dk daha pişirip ocağın altını kapatın. Yemeği servis tabağına alıp servis yapın. Yanında piirinç pilavı ve turşu harika eşlik eder. Herkese iyi beslenmeler.

Etli Nohut Yemeği 

                                          SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                         DİLEK'LE MUTFAKTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder