Malzemeler:
1 kilo dana veya kuzu ciğer
1 su bardağı un
tuz
Kızartmak için 3 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Ciğeri bir kesme tahtasında ince şeritler şeklinde kesin ve yıkamayın. Bir gazete kağıdına unu dökün ve ciğerleri tuz ilave ettiğiniz una bulayın.
Edirne Usulü Ciğer |
Edirne Usulü Ciğer |
Derin bir tencereye sıvıyağı koyun. İyice kızmasını bekleyin. Yağ kızdıktan sonra ciğerleri arkalı önlü güzelce kızartın. Servis tabağına alın ve soğan, domates, biberle süsleyip servis yapın. Herkese afiyet olsun.
Edirne Usulü Ciğer |
Edirne Usulü Ciğer |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder