Haydi şimdi nasıl yapmışım bir de ona bakalım.
Hamsili Pilav Tarifi
Malzemeler:
1 kilo Karadeniz hamsi
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz, karabiber, pul biber
kişniş, yeni bahar, tarçın
nane, kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hamsileri kılçıklarından ayıklayıp, bol suda yıkayıp süzülmeye bırakın. Diğer tarafta bir tavaya soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun. Fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve karıştırın. 2 veya 3 dk. kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. 2.5 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırın ve tavanın kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirin. Fazla pişirmenize gerek yoktur.
Şimdi orta boy bir borcama hamsileri dizmeye başlayın. Tabağın ortasından başlayarak sık aralıklarla hamsileri dizin. Hamsiler tabağın kenarlarından sarkacak.
Hamsili Pilav |
Daha sonra yaptığınız pilavı hamsilerin üzerine dökün ve tekrar geri kalan hamsileri pilavın üzerine sık aralıklarla dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Bir çay bardağı su ekleyip 200 derece fırında yarım saat pişirin.
Hamsili Pilav |
Fırından çıktıktan sonra borcamın üzerine düz bir servis tabağını örtüp borcamı ters çevirin. Çeri domates ve rokayla süsleyip servis yapın.
Hamsili Pilav |
Harika görünüyor değil mi..? Afiyet olsun. Bu lezzeti tatmanızı dilerim.
Yanında bol salata yeter..
Karışık Salata |
Roka Salata |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder