Malzemeler:
4 adet tavuk budu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
Karabiber, kekik, tavuk baharatı
kimyon, pul biber
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber
Yapılışı:
Önce butları yıkayıp bıçakla etli yerlerini kesin ve pirzola şekli verin. Ayrıca butların derisini de soyup atın. Etleri zeytinyağı tuz ve kekikle marine edin, fırın tepsisine dizin.
Bir tencereye kuru soğanı, domatesi, biberi, havucu küçük dilimler halinde doğrayın. Biraz suyla pişirin, tuzu ve baharatları ekleyin. Ben yağ koymuyorum bu karışıma, çünkü beşamel sosta yeterince yağ var.
Beşamel sosu hazırlamaya başlayalım. Derince bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ekleyip ağır ateşte beş dk. kavurun. Sonra sütü ilave edin ve çırpma teliyle çırparak kaynamasını bekleyin. Katılaşan sosa tuz ve kaşar rendesinin yarısını ekleyin. Ocağın altını kapatın.
Butların üzerine önce sebzeli karışımı dökün, sonra beşamel sosu dökün. En son olarak sosun üzerine kalan kaşar rendesini serpin. 200 derecelik ısıdaki fırında yarım saat pişirin. Yemek pişince fırından alıp servis yapın. Yanında dilimlenmiş, fırında pişmiş zeytinyağı soslu patatesle iyi gider. Herkese afiyet olsun.
Harika Görünüyor..
Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Tavuk |
Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Tavuk |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder