Malzemeler:
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı tel şehriye
1 fincan pirinç
1 fincan bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvı yağ
tuz
tavuk suyu ya da et suyu
nane, pul biber, kekik
Yapılışı:
Mercimeği, pirinci, bulguru yıkayıp tencereye koyun. Üzerine 6 bardak tavuk suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. İçine un katıp karıştırın. Salçayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Biraz su ekleyip sulandırın. Daha sonra haşlanan mercimek, bulgur ve pirinci içine atıp, karıştırın. Tel şehriyeyi de ilave edip 10 dk kaynatın ve ocağın altını kapatın. Çorbayı servis kasesine alıp üzerini nane, kekik ve pul biberle süsleyin.
Afiyet olsun !
Ezo Gelin Çorbası |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder