Malzemeler:
1 adet büyük kereviz
1 adet büyük havuç
1 avuç tel şehriye
1 adet et bulyon
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 avuç kereviz yaprağı
tuz
Yapılışı:
Kerevizin kabuklarını soyup rendeden geçirin. Aynı şekilde havucu da rendeleyin ve bir tencereye koyun, içine 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. 1 adet et bulyonu tencereye atın, yeterince tuz koyun. Kereviz ve havuç iyice yumuşayınca içine bir avuç tel şehriyeyi ekleyin. 5 dk. kaynatın ve bir yandan çorbanın terbiyesini hazırlayın. Limon suyu, yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpma teliyle iyice çırpın ve kaynayan çorbaya yavaşça karıştırarak ilave edin. 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alın. Çorba kasesine kepçe yardımıyla koyduğunuz çorbanın üzerini taze kereviz yapraklarıyla süsleyin. Herkese afiyet olsun.Ben çorbamı içtim ve kendimi çok iyi hissediyorum. Sevgiyle kalın.
Şehriyeli Kereviz Çorbası |
SEVGİYLE YAPILAN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder