Malzemeler:
Hamuru için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
İç Kreması İçin:
3.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
Kakaolu sosu için:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Önce hamuru yapmaya başlayalım. Bir bardak suyu bir tencereye koyun ve içine iki çorba kaşığı tereyağını, bir çorba kaşığı toz şekeri, bir tutam tuzu koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bir su bardağı unu ekleyip hızlıca karıştırın. 5 veya 10 dk. kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker kırıp elinizle iyice yoğurun. Hamur biraz ele yapışmalı, ne fazla katı ne de fazla yumuşak olmamalıdır.
Ekler Pasta |
Şimdi fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar alıp tepsiye sırayla dizin. 13 tane çıkardım ben. Önceden ısıttığınız 170 derece ısıda fırına verin. Fırında pişerken bir yandan içine koyacağınız sosu pişirmeye koyulun. Tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın. Kakaolu sosu da ayrı bir tencerede tüm malzemeleriyle karıştırıp pişirin.
Ekler Pasta |
30-40 dk pişirin ve fırından alıp ılınmasını bekleyin. Kabaran hamur inecektir. Bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün ve içlerini beyaz sosla doldurun. Doldurduğunuz ekler pastaları cam bir servis tabağına dizin.
En son işlem olarak kakaolu sosu ekler pastaların üzerine gezdirin. Evetttt pastamız servise hazırdır.
Herkese afiyet olsun. Biz çok beğendik ve yaparken de pek eğlendik. Kızımla yemek yapmak çok zevkli oluyor.
Ekler Pasta |
Ekler Pasta |
Bir an önce pişsin şu Ekler pasta |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder