Gelelim yapılışına:
Kullanılacak Malzemeler:
400 gr. beyaz kuru fasulye
200 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
2 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tereyağı
1 adet sivri yeşil biber
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
Yapılışı:
Akşamdan ılık kimyonlu suyla ıslattığınız kuru fasulyeleri bir tencerede bir taşım kaynatıp delikli süzgeçten süzün. Bir tencereye yıkadığınız kuşbaşı etleri koyun. İki su bardağı su ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Soğanın kabuğunu soyun ve yıkayın. Yemeklik doğrayıp tencereye ilave edin. Sivri biberi de doğrayıp tencereye atın ve kavurmaya başlayın. Daha sonra salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etleri de ekledikten sonra fasulyeleri tencereye koyun. Üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tuzunu ve bir tatlı kaşığı kimyonu da ekleyip pişirmeye bırakın. Yaklaşık bir saat normal ateşte pişirin. Ben güveçte yaptım daha lezzetli oldu. Yemek piştikten sonra servis tabağına koyup afiyetle yiyin. Yanında pirinç pilavı, turşu ve ayranla yemenizi öneririm. Herkese afiyet olsun.
Etli Kuru Fasulye Yemeği |
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder