Malzemeler:
1 su bardağı lor ya da teneke peyniri
2 yumurta
2 fincan sıvı yağ
Yarım paket margarin
2 fincan yoğurt
Alabildiğince un
tuz
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Derince bir yoğurma kabına yumurtanın birini kırın. Diğer yumurtanın beyazını da koyup, sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. Yağları, yoğurdu koyup karıştırın. Peyniri de ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş elenmiş un ilave edin. Tuz ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle tezgahın üzerinde açabildiğiniz kadar açın. Hamuru elinizle düzeltip bıçakla sigara böreği şeklinde keser gibi kesin. Kestiğiniz parçaları geniş kısmından dar kısmına doğru rulo şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Di,ğer hamur parçalarrını da aynı şekilde yapıp tepsiye dizin. Üzerlerine, ayırdığınız yumurta sarıısını fırça yardımıyla sürün ve çörek otu serpiştirin, 200 derece ısıdaki fırına verin. Yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak yiyin. Yanında çay demlemeyi unutmayın.
Herkese afiyet olsun.
Poğaça |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEK'LE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder