Malzemeler:
2 su bardağı irmik
3.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
toz fıstık ya da fındık içi ya da ceviz içi
üzerini süslemek için bir adet kivi
Yapılışı:
Derin bir çelik tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ eridikten sonra irmiği koyun ve kavurmaya başlayın. İrmiğin yanmaması için ocağın altını kısın ve yaklaşık yarım saat kavurun. Dilerseniz irmiği koymadan önce fıstık ekleyebilirsiniz. Bende olmadığı için eklemedim. Kavurma işlemi bitince sütü yavaşça ekleyin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dk. kadar demlenmesini bekleyin. Bu arada ocağın altı kısıkta olmalıdır. Daha sonra toz şekeri de ekleyip iyice karıştırın, tekrar tencerenin kapağını kapatın ve iyice demlenmesini bekleyin. Tatlıyı cam bir kaba dökün ve üzerini fıstıkla süsleyin. Bir kaç dilim kivi kesip üzerine serpiştirin. Sıcakken afiyetle yiyin. Bol kaloriler..
İrmik Helvası |
İrmik Helvası |
SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
DİLEKLE MUTFAKTA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder