Bu tarifi susamcorekotu sayfasından maydanozlu olarak okudum ve çok beğendim. Kesinlikle deneyeceğim demiştim çünkü zaten ben bir çok şey gibi krep de çok severim:) Sizinde beğeneceğinize eminim. susamcorekotu'na tekrar teşekkür ederim:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağına yakın un
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı;
- Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice çırpın.
- Krep tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.
- Tavanızı sağa sola hareket ettirerek krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
- İyice pişip krep tavadan ayrılınca diğer yüzünü çevirip pişirin.
- Bu işlemleri (tavanın yağlanması dahil) krep harcınız bitene kadar devam edin.
- Krebinizin içine peynir v.b. malzemeler koyarak da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder