istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: DEREOTLU VE KAŞARLI KREP

30 Nisan 2010 Cuma

DEREOTLU VE KAŞARLI KREP



Bu tarifi susamcorekotu sayfasından maydanozlu olarak okudum ve çok beğendim. Kesinlikle deneyeceğim demiştim çünkü zaten ben bir çok şey gibi krep de çok severim:) Sizinde beğeneceğinize eminim. susamcorekotu'na tekrar teşekkür ederim:)


Malzemeler;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ


Yapılışı;
  • Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice çırpın.
  • Krep tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.
  • Tavanızı sağa sola hareket ettirerek krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
  • İyice pişip krep tavadan ayrılınca diğer yüzünü çevirip pişirin.

  • Bu işlemleri (tavanın yağlanması dahil) krep harcınız bitene kadar devam edin.
  • Krebinizin içine peynir v.b. malzemeler koyarak da servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder