

Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı kaşar peyniri
- 2 adet yumurtanın sarısı
- Tuz
- Çörek otu
Yapılışı;
- Yağınızı koyduğunuz geniş bir tavaya yemeklik doğranmış soğanları ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurun.
- Üstüne küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip kavurmaya devam edin. Patlıcanları tavaya koymadan önce acılığının gitmesi için tuzla ovup bir kabın içinde bir müddet bekletin ve bol su ile yıkayıp durulayın.
- İç harcınızı bir kenara alıp, henüz sıcakken içine rendelenmiş kaşar peynirini de katıp iyice karıştırın.
- Yufkayı masaya serip dört tarafından kare olacak şekilde katlayın ve dört parçaya kesin.
- Elde ettiğiniz her karenin ortasına patlıcanlı harcınızdan koyup katlayın ve tepsiye dizin. Mutlaka bu şekilde katlamak gerekmiyor aslında. İsterseniz başka türlü de sarabilirsiniz böreğinizi.
- Tepsiye dizilen böreklerin üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder