Malzemeler;
- Yarım kilo ıspanak
- 125 gram yemeklik kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Yemeklik doğradığınız soğanları sıvıyağı koyduğunuz tencerede saydamlaşana kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin.
- Yıkayıp irice doğranmış ıspanakları da tencereye ilave edin.
- Üstüne pirinci ve sarımsağı ekleyin. (Sarımsak ot kokusunu engelliyor. Pirinçleri önceden haşlamaya gerek yok.)
- Kendi verdiği su ile pişirin. Eğer su yetmezse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder