Börek yemeyi çok severim. Aslında dikkat ettim de ben birçok şeyi yemeyi çok seviyorum. Zaten tanıdığım birçok insan benim sürekli bu kadar yiyip de nasıl böyle kaldığımı anlamıyorlar:) Ben de:)
Çok pratik ve lezzetli bir tarif. Maç keyfi devam soframdan...
Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 5 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Islatmak için;
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için;
- 2 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
- Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup bir kaba koyun.
- Patates ezici ya da bir çatal yardımı ile iyice ezdikten sonra içine rendelenmiş kaşar peynirini, ince doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Birinci yufkayı masanın üzerine serin.
- Yufkayı ıslatmak için gerekli malzemeleri bir kabın içine karıştırıp yufkaya sürün ve yufkayı dörde bölün.
- Her bir çeyrek dilimin uzun kenarına iç harcınızdan koyup, kenarlarını kapatıp içe doğru sarın ve gül şeklinde kapatıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Tüm yufka dilimlerine aynı işlemleri yaptıktan sonra böreklerin üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
- Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder