İrmik severim, havuç severim, ceviz severim:) O zaman bu tarifi hemen yapmalıyım dedim "Leziz" dergisinde okuduğumda. Umarım sizlerde beğenirsiniz:)
Malzemeler;
- 1 su bardağı irmik
- 125 gr margarin
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 500 gr havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Önce tatlıyı süslemek için krem şantiyi hazırlayın. 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Margarini eritin. İrmiği ekleyin.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun.
- 3 bardak süt ve 1 bardak toz şekeri ekleyip karıştırın.
- Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve tepsinize dökün.
- Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 bardak süt ve yarım bardak toz şekeri karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve soğuyunca içine dövülmüş cevizleri ilave edin.
- Hazırladığınız havuçlu karışımı irmiğinizin üstüne yayın.
- En üstüne de kremşantiyi istediğiniz şekilde süsleyerek koyun ve buzdolabına kaldırın.
- İsterseniz yanında mevsim meyveleri ile de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder