istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: HAVUÇLU İRMİK TATLISI

29 Nisan 2010 Perşembe

HAVUÇLU İRMİK TATLISI




İrmik severim, havuç severim, ceviz severim:) O zaman bu tarifi hemen yapmalıyım dedim "Leziz" dergisinde okuduğumda. Umarım sizlerde beğenirsiniz:)


Malzemeler;
  • 1 su bardağı irmik
  • 125 gr margarin
  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 500 gr havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı;
  • Önce tatlıyı süslemek için krem şantiyi hazırlayın. 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi çırpın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • Margarini eritin. İrmiği ekleyin.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi değişene kadar kavurun.
  • 3 bardak süt ve 1 bardak toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Boza kıvamına gelince ocaktan alın ve tepsinize dökün.
  • Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 bardak süt ve yarım bardak toz şekeri karıştırarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alın ve soğuyunca içine dövülmüş cevizleri ilave edin.
  • Hazırladığınız havuçlu karışımı irmiğinizin üstüne yayın.
  • En üstüne de kremşantiyi istediğiniz şekilde süsleyerek koyun ve buzdolabına kaldırın.
  • İsterseniz yanında mevsim meyveleri ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder