istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ

3 Nisan 2010 Cumartesi

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ





Malzemeler;
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı nişasta (buğday ya da patates olur) (dolu dolu)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet orta boy yumurta

Vişne sos için; (sos tarifim Hünerli Bayanlar Müge'den:) )
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
  • 4 çorba kaşığı toz şeker (dolu dolu)

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Yaban mersini

Yapılışı;
  • Tüm muhallebi malzemelerini soğuk süt ile çırpıp ocağa koyun ve devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. (Resimdeki gibi 6 kase muhallebi çıkıyor bu malzemeden. İsteğinize göre arttırabilirsiniz)
  • Servis kaplarınızın 3'te 2'sine muhallebilerinizi pay ettikten sonra vişne sosu için vişnelerinizi derince bir kaba alın.
  • Blendırla vişnelerinizi iyice ezip püre haline getirin ve sos için gerekli tüm malzeme ile beraber püre haline gelmiş vişnelerinizi bir tencereye alın.
  • Orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Sosun soğumasını beklemeden muhallebilerinizin üstüne yayın, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın.
  • Servis yapacağınız zaman üzerine hindistan cevizi ve bir miktar yaban mersini koyup süsleyebilirsiniz. (Yaban mersini çok faydalıdır. Siz de eşim gibi sevmiyorsanız benim gibi başka şeylere katarak da yedirebilirsiniz:) )


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder