istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

25 Nisan 2010 Pazar

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI



Pirinç pilavını çok severim. Aslında bulgur pilavı daha faydalı ama yine de pirinç pilavını tabak tabak yerim:)

Malzemeler;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su (Daha önce bulgur pilavının tarifini verirken de ölçümün 1'e 1,5 olduğunu söylemiştim. Ayrıca burada et suyu ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 2-3 çorba kaşığı arpa ya da çiçek şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı;
  • Pirincinizi üstüne çıkacak kadar su dolu bir kabın içinde 25-30 dakika bekletin.
  • Suyunu süzüp birkaç kez daha, akan suyu şeffaflaşana kadar iyice yıkayın.
  • Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağınızı koyun.
  • Yağınız eridikten sonra şehriyeyi ilave edip rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.
  • Pirinci ilave edip birkaç kez çevirerek 1 dakika kadar kavurun.
  • Bu esnada bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı kadar karabiber ilave edin.
  • Üzerine suyunuzu ekleyin ve ağır ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip çekmediğini kontrol etmek için sakın tencerenin kapağını açmayın. Ateşten hafif kaldırıp tencerenizi iki yana sallayın. Böylece görebilirsiniz.
  • Pilavınız suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu kapatıp kapağını örtün ve 10 dakika demlemeye bırakın.
  • Servisten önce tahta kaşıkla harmanlayın.

NOT: Pilavı harmanlarken tencerenin kapağını açtığınızda, kapağı pilavın üzerinde tutun. Buharlaşan su tekrar pilavınıza damlamalı çünkü su ölçünüzün için de var bu damlalar:)



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder