Pirinç pilavını çok severim. Aslında bulgur pilavı daha faydalı ama yine de pirinç pilavını tabak tabak yerim:)
Malzemeler;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su (Daha önce bulgur pilavının tarifini verirken de ölçümün 1'e 1,5 olduğunu söylemiştim. Ayrıca burada et suyu ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 2-3 çorba kaşığı arpa ya da çiçek şehriye
- 1 çorba kaşığı tereyağı ve ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Pirincinizi üstüne çıkacak kadar su dolu bir kabın içinde 25-30 dakika bekletin.
- Suyunu süzüp birkaç kez daha, akan suyu şeffaflaşana kadar iyice yıkayın.
- Pilav tenceresine tereyağı ve ayçiçek yağınızı koyun.
- Yağınız eridikten sonra şehriyeyi ilave edip rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.
- Pirinci ilave edip birkaç kez çevirerek 1 dakika kadar kavurun.
- Bu esnada bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı kadar karabiber ilave edin.
- Üzerine suyunuzu ekleyin ve ağır ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- Suyunu çekip çekmediğini kontrol etmek için sakın tencerenin kapağını açmayın. Ateşten hafif kaldırıp tencerenizi iki yana sallayın. Böylece görebilirsiniz.
- Pilavınız suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu kapatıp kapağını örtün ve 10 dakika demlemeye bırakın.
- Servisten önce tahta kaşıkla harmanlayın.
NOT: Pilavı harmanlarken tencerenin kapağını açtığınızda, kapağı pilavın üzerinde tutun. Buharlaşan su tekrar pilavınıza damlamalı çünkü su ölçünüzün için de var bu damlalar:)
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder