Çok çok çok sevdiğim bir tart. Kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Çok hafif ve çok lezzetli . Hele de benim gibi ıspanak sevdalısı iseniz kesin deneyin:)
Malzemeler;
- 2 su bardağı un
- 100 gr. tereyağ
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 500 gr ıspanak
- 300 gr beyaz peynir
- 2 adet etli kırmızı biber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı;
- Derince bir kaba unu koyup, ortasına oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile yumurtayı ilave edin.
- Tuz ve 1 çorba kaşığı süt ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Gerekirse 1 kaşık daha süt ilave edin.
- Tartı pişirmek için, tart kalıbınızı yağlayın.
- Hamuru merdane ile kalıbınız büyüklüğünde açıp içine yerleştirin.
- Kenarlarını da hamurla kaplayın.
- Hamurun üzerini birkaç yerinden çatalla delip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Bu arada üst malzemesini hazırlamak için ıspanağı doğrayın.
- Biberleri küp küp doğrayın.
- Peyniri ufalayın.
- Zeytinyağını bir tencereye koyup önce biberleri kavurun. Bir kenara alın.
- Aynı tencerede ıspanağı da ekleyin ve kavurun.
- Kullanacağınız peynir tuzlu ise ıspanaklara tuz ilave etmeyin.
- Kavrulmuş ıspanak, biber ve ufaladığınız peynirleri bir kabın içinde iyice karıştırıp tartın üzerine yayın.
- 10 dakika kadar tekrar fırına verin.
- Dilimleyerek servis yapın.
Tarifim Gülhan Kara'dan...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder