istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: MUHALLEBİLİ RULO

14 Nisan 2010 Çarşamba

MUHALLEBİLİ RULO

Bu tarif annemin eski bir gazeteden kestiği bir tatlı. Özellikle muhallebisinin lezzeti o kadar güzel ki başka bir çok tarifte de bu muhallebiyi kullanırım. Bu rulolarda da cevizle ve kakaolu bisküvi ile çok güzel oluyor.


Malzemeler;
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 5 su bardağı süt
  • 125 gram margarin
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Yapılışı;
  • Muhallebiyi hazırlamak için, süt, toz şeker ve unu derin bir kapta mikserin yüksek devriyle çırpıp orta boy bir tencereye aktarın.
  • Üzerine vanilyayı ekleyip orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Katılaşıp kaynamaya başlayınca içine margarini ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve hemen ocaktan alın.
  • Henüz sıcakken mikser yardımı ile 4-5 dakika çırpıp pürüzsüz kıvama getirerek bir kenarda bekletin.
  • Diğer taraftan, kakaolu petibör bisküvileri ister naylon poşetin içinde döverek, ister robotta çekerek (ben robotta çektim) un haline getirin.
  • Orta boy dikdörtgen bir tepsiyi yağlamadan un haline gelmiş bisküvileri tepsiye serpiştirin.
  • Muhallebiyi tepsinin kenarından başlayarak düzgün bir şekilde bisküvi kırıklarının üzerine yayın.
  • En üstüne de cevizleri serpiştirip tepsiyi buzdolabında 1 gece bekletin.

  • Ertesi gün tatlıyı kare olacak şekilde dilimleyip, bir spatula yardımıyla dibinden kaldırıp yuvarlayarak servis tabağına alın.
  • İsterseniz üstüne benim gibi bir miktar daha un haline gelmiş bisküvilerden koyabilir ya da kakao ve hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.





Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder