Bu tarif annemin eski bir gazeteden kestiği bir tatlı. Özellikle muhallebisinin lezzeti o kadar güzel ki başka bir çok tarifte de bu muhallebiyi kullanırım. Bu rulolarda da cevizle ve kakaolu bisküvi ile çok güzel oluyor.
Malzemeler;
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 125 gram margarin
- 5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Muhallebiyi hazırlamak için, süt, toz şeker ve unu derin bir kapta mikserin yüksek devriyle çırpıp orta boy bir tencereye aktarın.
- Üzerine vanilyayı ekleyip orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
- Katılaşıp kaynamaya başlayınca içine margarini ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve hemen ocaktan alın.
- Henüz sıcakken mikser yardımı ile 4-5 dakika çırpıp pürüzsüz kıvama getirerek bir kenarda bekletin.
- Diğer taraftan, kakaolu petibör bisküvileri ister naylon poşetin içinde döverek, ister robotta çekerek (ben robotta çektim) un haline getirin.
- Orta boy dikdörtgen bir tepsiyi yağlamadan un haline gelmiş bisküvileri tepsiye serpiştirin.
- Muhallebiyi tepsinin kenarından başlayarak düzgün bir şekilde bisküvi kırıklarının üzerine yayın.
- En üstüne de cevizleri serpiştirip tepsiyi buzdolabında 1 gece bekletin.
- Ertesi gün tatlıyı kare olacak şekilde dilimleyip, bir spatula yardımıyla dibinden kaldırıp yuvarlayarak servis tabağına alın.
- İsterseniz üstüne benim gibi bir miktar daha un haline gelmiş bisküvilerden koyabilir ya da kakao ve hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder