
Sıra geldi Maç Keyfi Devam gecemizin tariflerine:) Bu ezogelin çorbasını Gülhan Kara hocamla beraber yapmıştık.
Malzemeler;
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı dolusu un
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı dolusu ince bulgur
- 2 çorba kaşığı kırık pirinç (önceden haşlanmış)
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- Limon
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede yumuşayana kadar kavurun.
- Un ekleyip hızla karıştırın ve az suda ezilmiş salçayı ekleyin.
- Üzerine 5 bardak suyu ilave edin. Eklediğiniz su soğuk olacak.
- Suyun hemen ardından yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve bulgurları ekleyin.
- Su kaynamaya başlayınca ocağı kısıp mercimekler dağılana kadar pişirin.
- Ben bu noktada çorbayı bazen el blendırı ile çok değil sadece 1-2 dakika çırpıyorum. Daha pürüzsüz oluyor.
- En son haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kuru naneyi ilave edip arada bir karıştırın.
- Kıvamını kontrol edin, gerekirse üzerine sıcak su ekleyin.
- Tadını kontrol edip ocağı kapatın.
- Limon ile beraber sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder