istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: EZOGELİN ÇORBASI

21 Nisan 2010 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI


Sıra geldi Maç Keyfi Devam gecemizin tariflerine:) Bu ezogelin çorbasını Gülhan Kara hocamla beraber yapmıştık.

Malzemeler;
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çorba kaşığı dolusu ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı kırık pirinç (önceden haşlanmış)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon
Yapılışı;
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ koyduğunuz tencerede yumuşayana kadar kavurun.
  • Un ekleyip hızla karıştırın ve az suda ezilmiş salçayı ekleyin.
  • Üzerine 5 bardak suyu ilave edin. Eklediğiniz su soğuk olacak.
  • Suyun hemen ardından yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ve bulgurları ekleyin.
  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kısıp mercimekler dağılana kadar pişirin.
  • Ben bu noktada çorbayı bazen el blendırı ile çok değil sadece 1-2 dakika çırpıyorum. Daha pürüzsüz oluyor.
  • En son haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kuru naneyi ilave edip arada bir karıştırın.
  • Kıvamını kontrol edin, gerekirse üzerine sıcak su ekleyin.
  • Tadını kontrol edip ocağı kapatın.
  • Limon ile beraber sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder