istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KEŞKÜL

3 Mayıs 2010 Pazartesi

KEŞKÜL


Sütlü tatlıları genelde şerbetlilere göre daha çok tercih eden biri olarak en sevdiğim tatlılardan biridir keşkül. Hem yapması kolay hem yemesi:)

Malzemeler;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı toz badem (ince çekilmiş)
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta (buğday ya da patates)
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Üzeri için;
  • Toz Antep fıstığı, hindistan cevizi veya file badem, file fındık

Yapılışı;

  • Sütü tencereye koyun. Önce toz şeker, toz badem, pirinç unu ve nişastayı süte ilave edip çırparak tüm malzemelerin süte karışmasını sağlayın.
  • Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Boza kıvamına gelmeye başlayınca hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve koyulaştığı zaman servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakın.

Tarifim Gülhan Hocamdan...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder