Sütlü tatlıları genelde şerbetlilere göre daha çok tercih eden biri olarak en sevdiğim tatlılardan biridir keşkül. Hem yapması kolay hem yemesi:)
Malzemeler;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı toz badem (ince çekilmiş)
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta (buğday ya da patates)
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı, hindistan cevizi veya file badem, file fındık
Yapılışı;
- Sütü tencereye koyun. Önce toz şeker, toz badem, pirinç unu ve nişastayı süte ilave edip çırparak tüm malzemelerin süte karışmasını sağlayın.
- Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.
- Boza kıvamına gelmeye başlayınca hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve koyulaştığı zaman servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakın.
Tarifim Gülhan Hocamdan...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder