Hemen hemen her cumartesi sabahı eşime, o işe gitmeden önce kahvaltı için yaptığım pratik ve mis gibi bir lezzettir. Hem kıtır kıtır ekmek yenir hem de üstündeki sos şahanedir:) Zaten hep derim kaşar peyniri bir tarife girince durum toparlanır:)
Malzemeler;
Malzemeler;
- 4 dilim kepek ekmeği (ya da istediğiniz başka bir çeşit ekmek de olabilir tabii ki)
- 2 adet sivri biber
- 4 adet orta boy domates
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Sıvıyağınızı koyduğunuz tavaya küçük küçük doğradığınız sivri biberleri koyup yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. (Yaklaşık 5 dakika kadar)
- İçine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
- Tuzunu, karabiberini ekleyin.
- Sos haline gelince harcınızı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdiğiniz ekmeklerin üzerine paylaştırın.
- Üstlerini rendelenmiş kaşar peynir ile kaplayın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder