
Malzemeler;
- 4-5 su bardağı un (Bana 4 bardak yetti)
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet yumurta
Yapılışı;
- 1 adet yumurta, peynir ve maydanoz dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ve 20 dakika dinlendirin.
- Rendelediğiniz beyaz peyniri ve ince ince doğradığınız maydanozu karıştırın. İç malzeme olarak başka karışımlarda kullanabilirsiniz (1 adet kuru soğanla kavrulmuş 300 gram yağsız kıyma ya da haşlanmış patates ile karıştırılmış rendelenmiş kaşar peyniri gibi.)
- Dinlenmiş hamuru yarım cm kalınlığında açın.
- Hamurdan bir kase büyüklüğünde yuvarlaklar kesip bir yarısına peynirli harcınızdan koyup diğer yarısını üstüne kapatın ve yarım aylar elde edin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizip üstüne kalan yumurtanızın sarısını sürüp susam ya da çörek otu serpin.
- 175derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder