istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI

11 Mayıs 2010 Salı

VİŞNELİ KEDİDİLİ PASTASI


Bu güzel pasta tarifini Lezzet dergisinin Sihirli Tatlar kitapçığından aynen uyguladım. Kesinlikle tavsiye ederim. Hatta pastayı yaparken özellikle tavsiye ettiğim bir kaç nokta var. Onları da aşağıda belirttim.

Ayrıca bu tarifimi Sevgili Gülsüm'ün 59. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'ne de gönderiyorum.

Malzemeler;
  • 2,5 çay bardağı + 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 350 gran kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket vişne jölesi
Süslemek için;
  • Toz Antep fıstığı


Yapılışı;
  • Bir tencereye un, toz şeker ve sütü koyup orta ateşte sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp hemen vanilyaları ekleyin ve mikserle çırparak iyice soğutun.
  • İyice soğuttuğunuz kremanın içine teker teker yumurtaları ilave edin ve iyice çırpın.
  • Pastayı yapacağınız kabınıza kedidili bisküvilerinizi bir sıra dizin.
  • Üzerine kremanın yarısını yayın ve bir sıra kedidili bisküvi daha dizin.
  • Kalan kremanın tamamını da en üste yaydıktan sonra, pastanın üstünü tamamen vişne ile kaplayın.
  • Vişnelerin üzerine, paketteki tarifine göre hazırladığınız vişne jölesini döküp buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Üstüne toz Antep fıstığı serpip servis yapın.
Gelelim önemli notlara;
  • Bu pastayı bir kere kesinlikle ve kesinlikle bir gün önceden yapın. Ben yaptığımda birgün sonraya kalmadığı için dilim fotoğrafını çekemedim:) Ama bir gün dolapta bekledikten sonra hem daha kolay dilimleniyor hem de lezzeti tam yerine gelmiş oluyor.
  • Bir de ben tarifi bire bir uyguladım ve bana biraz tatlı geldi. İsterseniz siz yaparken şeker miktarını biraz azaltarak yapabilirsiniz. (1 su bardağı toz şeker gibi).
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder