Uzun süredir yalancı tavuk göğsü yapmamıştım. Hepimiz özlemiştik. Bir aralar o kadar çok yapıyordum ki herkes resmen sıkılmıştı artık:) Bu sefer üstüne malum mevsimi gereği de bir çilek sosu yapayım dedim. Bu sosu daha önce tarifini verdiğim vişne sosu gibi de yapabilirsiniz (daha yoğun oluyor) ya da aşağıda yazdığım şekli ile de yapabilirsiniz. Nerede kullanmak istediğinize göre seçebilirsiniz. Ama mutlaka yapın:)
Malzemeler;
- 6 su bardağı süt
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kase ayıklanmış çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Orta boy bir tavada margarini eritip içine un ve nişastayı ekleyin.
- Unun kokusu gidene kadar kavurun.
- Tatlıyı yapacağınız tencereye sütü, şekeri, vanilini ve tavanızdaki malzemeyi ekleyin ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Tatlınız yoğunlaşınca ocaktan alıp blendırla yaklaşık 5 dakika pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Servis yapacağınız kaplara dökün ve ılımaya bırakın.
- Ayıklanmış çilekleri 3-4 parçaya bölüp üstüne pudra şekerini ekleyip blendırla iyice pürüzsüz olacak şekilde çırpın.
- Tatlılarınızın üstüne dökerek servis yapın.
- Ben evde kalan tüm çilekleri sos yapımına kullandığım için üstünü hindistan cevizi ve yaban mersini ile süsledim. Ama siz tabii ki çileklerle süsleseniz daha süper olur:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder