
Malzemeler;
- 6 su bardağı süt
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 kase ayıklanmış çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Orta boy bir tavada margarini eritip içine un ve nişastayı ekleyin.
- Unun kokusu gidene kadar kavurun.
- Tatlıyı yapacağınız tencereye sütü, şekeri, vanilini ve tavanızdaki malzemeyi ekleyin ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Tatlınız yoğunlaşınca ocaktan alıp blendırla yaklaşık 5 dakika pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Servis yapacağınız kaplara dökün ve ılımaya bırakın.
- Ayıklanmış çilekleri 3-4 parçaya bölüp üstüne pudra şekerini ekleyip blendırla iyice pürüzsüz olacak şekilde çırpın.
- Tatlılarınızın üstüne dökerek servis yapın.
- Ben evde kalan tüm çilekleri sos yapımına kullandığım için üstünü hindistan cevizi ve yaban mersini ile süsledim. Ama siz tabii ki çileklerle süsleseniz daha süper olur:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder