
Malzemeler;
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 6-7 yemek kaşığı Yonca domates rendesi ya da 5 adet rendelenmiş domates
- 5 su bardağı su
- Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
- Kotanyı değirmen sofra tuzu
- Kotanyı değirmen renkli karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
- Çorbayı yapacağınız tencereye un ve yağınızı koyup unun kokusu gidene kadar kavurun.
- Üzerine domates rendesini ekleyin.
- Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra suyun kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra haşlanmış pirinçleri ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapın.
- Süslemek için renkli biberler ve fesleğen de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder