istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: PIRASALI BÖREK

15 Aralık 2010 Çarşamba

PIRASALI BÖREK



Haftanın ortasına geldik bile. Zaman hem çabuk geçiyor hem de yavaş:) Bu blog son haftalarda benim günlüğüm gibi oldu. Gün gün doğuma yaklaşırken hissettiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. Öğleden sonra kontrolüm var. Bakalım ne diyecek doktor. Artık 39. hafta bitmek üzere. Doğumdan sonra da bu yazdıklarımı okumak istiyorum. O yüzden diyorum ya günlük gibi oldu:) Gerçi günlük tutmayı da hiç başaramamışımdır küçüklüğümden beri:) Neyse bence bugünlük günlük yeter:) Çıkmadan bu süper böreğin tarifini de vereyim de öyle gideyim. Öncelikle tarif Sofra dergisinden. Pırasa çiğden konuluyor ve börek o kadar yumuşak ve lezzetli ki. Bir büyük bir de küçük fırın tepsisi kadar çıktı ama çok hızlı bitti:) Şiddetle tavsiye ederim. İnanılmaz lezzetli!


Malzemeler;
  • 2 adet yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz (ben koymadım)

Yufkaları ıslatmak için;
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su


Üzeri için;
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı;
  • Pırasaları iyice yıkayıp ince ince kıyın.
  • Derince bir kaba alıp üzerine yoğurdu, yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini ve tuzu ilave edip karıştırarak iç harcını oluşturun.
  • İlk yufkanızı serin ve ıslatmak için hazırladığınız karışımı sürün.
  • Üzerine ikinci yufkanızı serin ve onu da aynı şekilde ıslatın.
  • İç harcınıza göre yufka miktarını arttırabilir ve bu işleme devam edebilirsiniz.
  • Yufkaları önce dörde sonra her bir parçayı tekrar üçe bölerek toplam 12 dilim elde edin.
  • Her dilimin geniş tarafına iç harcınızdan koyup sigara böreği gibi sarın.
  • Yağlanmış fırın tepsinize ya da yağlı kağıt serilmiş ya da benim kullandığım Soft Bowl Silikomat serili tepsinize dizin.
  • Üzerilerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder