Herkese iyi haftalar. Yine soğuk bir hava ama sanırım artık hep böyle. Hayret ki henüz bizim buraya kar düşmedi. Genelde hiç atlamaz ilk buraya düşerdi:) Sanırım benim doğum yapmamı bekliyor:) Hadi bakalım:) Bugün kolay ama lezzetli, alternatif bir pilav tarifi vermek istiyorum. Tarifin esası aslında normal bir pirinç pilavı ile aynı.
Malzemeler;
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı;
- Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
- Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.
- Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
- Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
- Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 - 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.
- Karıştırarak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder