istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

13 Aralık 2010 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Herkese iyi haftalar. Yine soğuk bir hava ama sanırım artık hep böyle. Hayret ki henüz bizim buraya kar düşmedi. Genelde hiç atlamaz ilk buraya düşerdi:) Sanırım benim doğum yapmamı bekliyor:) Hadi bakalım:) Bugün kolay ama lezzetli, alternatif bir pilav tarifi vermek istiyorum. Tarifin esası aslında normal bir pirinç pilavı ile aynı.

Malzemeler;
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı;
  • Pilav tencerenize yağlarınızı koyup tereyağ eriyene kadar bekleyin.
  • Üzerine arpa şehriyenizi ekleyip bir kaç dakika kavurun. Fazla kavurup şehriyeleri yakmamaya dikkat edin.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Sıcak suyunuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatıp tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup bir 10 - 15 dakika pilavınızın demlenmesini bekleyin.
  • Karıştırarak servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder