istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: BAKLAVA YUFKASINDA KIYMALI BÖREK

2 Aralık 2010 Perşembe

BAKLAVA YUFKASINDA KIYMALI BÖREK



Kocaman bir merhaba herkese:) Uzun zamandır denemek istediğim baklava yufkasını bildiğiniz gibi daha önce cevizli burma tatlısında ilk defa kullanmış ve de çok memnun kalmıştım. Şimdi sürekli bu yufkadan alıyorum:) Nerdeyse diğer yufka kalın bile geliyor:) Ama onun da yeri ayrı tabii:) Bu yufkadan peynirli börekte yaptım. Onu da ilerleyen günlerde yayınlayacağım. Bu tariflerim Hünerli Bayanlardan...

Malzemeler;
  • 12 adet baklava yufkası
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden bir 10 dakika ılık suda bekletebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Yufkalar için;
  • 3 yemek kaşığı Yonca Sıvıyağ

Üstü için;
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu ve susam

Yapılışı;
  • Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile saydamlaşana kadar kavurun.
  • Üzerine kıyma koyup suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
  • Kuş üzümünü ilave edip soğumaya bırakın.
  • İlk yufkanızı serip üzerine sıvıyağ sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin.
  • Tekrar sıvıyağ sürüp üçüncü yufkanızı da onun üzerine koyun.
  • Hazırladığınız iç harcınızdan heryere serpiştirin.
  • Yufkaları sıkıca rulo yapıp 3'e bölün.
  • Tüm yufkalarınız bitene kadar aynı şekilde yapın.
  • Böreklerinizi yağlanmış tepsinize dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 - 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder