Kocaman bir merhaba herkese:) Uzun zamandır denemek istediğim baklava yufkasını bildiğiniz gibi daha önce cevizli burma tatlısında ilk defa kullanmış ve de çok memnun kalmıştım. Şimdi sürekli bu yufkadan alıyorum:) Nerdeyse diğer yufka kalın bile geliyor:) Ama onun da yeri ayrı tabii:) Bu yufkadan peynirli börekte yaptım. Onu da ilerleyen günlerde yayınlayacağım. Bu tariflerim Hünerli Bayanlardan...
Malzemeler;
- 12 adet baklava yufkası
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden bir 10 dakika ılık suda bekletebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Yufkalar için;
- 3 yemek kaşığı Yonca Sıvıyağ
Üstü için;
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu ve susam
Yapılışı;
- Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile saydamlaşana kadar kavurun.
- Üzerine kıyma koyup suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
- Tuzunu, karabiberini ekleyip ocağı kapatın.
- Kuş üzümünü ilave edip soğumaya bırakın.
- İlk yufkanızı serip üzerine sıvıyağ sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin.
- Tekrar sıvıyağ sürüp üçüncü yufkanızı da onun üzerine koyun.
- Hazırladığınız iç harcınızdan heryere serpiştirin.
- Yufkaları sıkıca rulo yapıp 3'e bölün.
- Tüm yufkalarınız bitene kadar aynı şekilde yapın.
- Böreklerinizi yağlanmış tepsinize dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 - 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder