istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: KAKAOLU ISLAK KEK

3 Aralık 2010 Cuma

KAKAOLU ISLAK KEK

Tekrar kocaman merhaba herkese:) Haftasonuna çok güzel bir tatlı ile girmenizi istedim. Bu tarifi Sofra dergisinin bana gönderdiği Özel Çay Saati kitabından yaptım. Islak keki zaten çok severim. Bu kek de o kadar güzel ve hafif oldu ki hemen fotoğraflayamasaydım kesinlikle ertesi güne yoktu:)

Malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı fındık yağı (zeytinyağı da olur)
  • 7 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • File fındık



Yapılışı;
  • Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta ve şekerleri göz göz olana kadar çırpın.
  • Üzerine süt, oda sıcaklığındaki margarin, vanilya ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kakaoyu ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız bu malzemeden 1 su bardağı dolusunu ayırın.
  • Çırpma kabınızda kalan malzemeye eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza dökün. Ben soft bowl kek kalıbı kullandığım için yağlamadım:)
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika pişirin. (Kürdan testinden başarı ile geçene kadar).
  • Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken ayırdığınız 1 su bardağı karışımı kekin üzerine dökün.
  • Soğuyunca üzerine hindistan cevizi ve file fındık serperek servis yapın.

Bu arada bana ödül veren Sevgili Zeliha'ya, Fuat Bey'e, Seval'e ve Yelda'ya da çok teşekkür ediyor, ben de bu ödülü beni okuyan herkese gönderiyorum...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder