istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: ÇİLEK PUDINGLI PASTA VE İYİ SENELER:)

31 Aralık 2010 Cuma

ÇİLEK PUDINGLI PASTA VE İYİ SENELER:)

Ewet biliyorum kocaman bir merhaba için belki biraz geç oldu ama bugün yoğun bir gün geçirdim anca oturabildim bilgisayarın başına. Dünkü yazımda da aslında biraz bahsettiğim gibi zaman o kadar çabuk geçiyor ki ne olduğunu anlamadan yıl sonu geldi bile. Bu sene bizim için çok güzel geçti. Birçoğunuzun bildiği gibi güzel kızımıza kavuştuk:) Yeni yılında herkese önce sağlık, sonra başarı ve tüm sevdikleri ile beraber mutluluk getirmesini diliyorum. Herkese iyi seneler...

Bugün kızımla yeni yıl için bir pasta yaptık:) Nerdeyse tüm günümüzü aldı:) Her yanımız gıda boyası oldu ama sonuç çok lezzetli:) Kek tarifi Sevgili Yaseminciğimden, krema tarifim de daha önce yaptığım Bulmaca Pasta'daki ile aynı...


Malzemeler;

Kek için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket çilekli puding
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 kase vişne

Üstü için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Kırmızı gıda boyası

Yapılışı;
  • Öncelikle kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle, mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Üzerine süt ve fındık yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta unu, pudingi ve kabartma tozunu eleyin.
  • Elediğiniz karışımı sütlü karışımınıza ekleyip çok az çırpın.
  • Yağlanmış kek kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 - 45 dakika pişirin. (Kürdan testi yapmayı unutmayın. Herkesin fırını farklı olacağı için sıcaklık ve süre değerlerini kendinize göre ayarlamanızda fayda var.)
  • Krema için gerekli tüm malzemeleri vişne ve vanilya hariç bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kremanız yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp üzerine vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Kremanızı bir kenara alıp üzeri kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
  • Pastanın üzeri için bir paket krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Hazırladığınız krem şantiyi ikiye bölüp yarısına kırmızı gıda boyasını ilave edin.
  • Kekinizi ikiye bölün.
  • Alt tabanını pasta tabağınıza yerleştirip üzerine kremanızın yarısını sürün ve vişnelerinizi dizin.
  • Üst tabanını kapatıp kalan kremayı kekinizin heryerine sürün.
  • Hazırladığınız kırmızı - beyaz krem şantiyi krema sıkacağının yıldız ucu yardımı ile pastanızın üzerine sıkın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder