istanbul escortistanbul escort ankara escortankara escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort bahçeşehir escortbahçeşehir escort beylikdüzü escortbeylikdüzü escort istanbul escortistanbul escort Yemek Bitmez: SÜTLAÇ

26 Kasım 2010 Cuma

SÜTLAÇ


Herkese hayırlı cumalar. Bugün çoook uzun zamandır denediğim ama bir türlü tutturamayıp artık vazgeçmek üzereyken başardığım bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Tarifi canım Gülaycığımdan denedim ve bu sefer oldu. Bir insan defalarca denerde bir sütlaç bu kadar mı olmaz derdim hep:) Gülay ile de telefonla konuşurken gerçekten sütlaç, mercimek çorbası gibi kıvamı zor tutturulan bir tarif. Ama tekrar tekrar teşekkür ederim canım arkadaşım:) Eşimden tam not aldım. Tadı şekeri tam yerinde. Sadece o biraz daha pirincini az istedi. Ben de ona göre ayarladım tekrar malzemeleri:) Ellerine sağlık canım... Herkese çok çok iyi haftasonları. Havalara dikkat...

Malzemeler;
  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pirinç
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu (silme)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;
  • Tarçın
Yapılışı;
  • Öncelikle sütlacı yapacağınız tencereye pirinçlerinizi yıkayıp koyun ve üzerine 4 su bardağı su ilave ederek, suyunu çekene kadar en kısık ateşte haşlayın.
  • Sütünü ekleyin. Kaynayınca şekeri ilave edin ve 20 dakika pişirin.
  • Genişçe bir kasede pirinç ununu az bir su ile eritip, sütlü karışımızdan bir kepçe alıp pirinç ununuza ilave edin ve ılıtın.
  • Ilıttığınız pirinç unlu karışımınızı tencereye ekleyip 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
  • Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Kaselerine paylaştırıp üzerlerine tarçın serperek servis yapın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder